PIGMENTOINTI-OPAS

Tutustu huolellisesti pigmentointi-oppaaseemme ennen varattua aikaasi, jotta pääsemme yhdessä loistaviin lopputuloksiin. Oppaasta selviää mm.

 • Kenelle pigmentoinnit sopii?
 • Eri tekniikoiden erot
 • Usein kysytyt kysymykset

Kenelle pigmentointi sopii? 

Pigmentointi sopii kaikille perusterveille aikuisille. On kuitenkin muutama poikkeus jolloin se ei sovellu:

 • Alle 18 vuoden ikä
 • Raskaus tai imettäminen (synnytyksen jälkeen odotettava 3kk)
 • Flunssa tai jokin tulehdus
 • Diabetes (voidaan tehdä lääkärin kirjallisella luvalla)
 • Verenpainelääkitys (voidaan tehdä lääkärin kirjallisella luvalla)
 • HIV tai herpes
 • Verenvuototauti tai verenohennuslääkitys
 • Viruksen tai bakteerin aiheuttama infektio
 • Jos sinulla on Roaccutan tai vastaava isotretinoiini-lääkitys (puoli vuotta oltava lääkityksestä ennen pigmentointia)
 • Taipumus keloidiarpiin
 • Mustelmat, ruusufinni, hemangioma, syntymämerkki kulmien alueella
 • Jos olet allerginen jollekin tuotteen ainesosalle (esim. puuduteaineallergia)
 • Jos olet saanut sädehoitoa alle 1,5 vuotta ennen kestopigmentointia
 • Käsiteltävän alueen iho on tulehtunut (akne, ihottuma yms.)
 • Kulmien iho on halkeileva ja erittäin ryppyinen
 • Alle 2 kuukautta kulmien laser käsittelystä, alle 2 viikkoa kulmien botox -käsittelystä

Turvallisuussyistä on hyvä tietää että asiakaspenkin painoraja on max. 120 kg.

PUUTERIKULMAT

Puuterikulmat tehdään pigmentointikoneella, jossa kulmakarvoja työstetään ns. "värittämällä". Puuteritekniikalla voidaan tehdä luonnollista ja vaaleaa lopputulosta, mutta myös tummaa ja enemmän meikatun näköistä jälkeä asiakkaan toiveista ja elämäntavoista riippuen. Pigmentoinnit ovat vastatehtynä vahvat ja tummat, mutta parantuessaan pehmeän puuterimaiset. Kulmat vahvistetaan ensimmäisen käynnin jälkeen vähintään kerran pysyvyyden parantamiseksi. Suositeltu väli toimenpiteille on 6-10 viikkoa.


 • Kestävyys iholla 1-3 vuotta
 •  Ylläpito 1-2 vuoden välein

COMBOBROWS - YHDISTELMÄKULMAT


ComboBrows eli yhdistelmäkulmat ovat yhdistelmä karvatekniikkaa ja puuteritekniikkaa. Karvat tehdään microbladingterällä manuaalisesti joko pelkästään kulmien alkuun tai hieman alkuosaa pidemmälle riippuen ihotyypistä/toiveista. Loppuosa ja viimeistely karvojen väliin tehdään kestopigmentointina puuteritekniikalla. Yhdistelmäkulmat on mahdollista toteuttaa erittäin luonnollisen näköisesti tai näyttävämpänä ja meikatumpana. Vahvistus tehdään ensimmäisen käynnin jälkeen vähintään kerran pysyvyyden parantamiseksi. Suositeltu väli toimenpiteille on 6-10viikkoa.

 • Kestävyys ihosta riippuen 1- 3 vuotta
 • Ylläpito n. kerran vuoteen

Mitä tapahtuu ensimmäisellä käyntikerralla?

1. Konsultointi


Suunnittelemme mallin ja värin tarkasti kanssasi ja teemme esipiirroksen. Kerro avoimesti kaikki toiveesi kulmiesi suhteen, ja jos joku muodossa häiritsee sinua. Tekijä muokkaa ääriviivoja kunnes olet tyytyväinen muotoon.

2. Puudutus/valmistelu

Sekä microbladingissä että kestopigmentoinnissa ensimmäinen kierros tehdään hyvin kevyenä pintaraapaisuna jonka jälkeen lisäämme avohaavapuudutetta. 

3. Itse toimenpide

4. Käymme läpi kotihoito-ohjeet (saat myös kirjallisena mukaasi) sekä varaamme ajan vahvistukseen 6-10 viikon päähän.

Kokonaisuudessaan ensimmäiseen pigmentointiin varataan aikaa 2 tuntia jolloin voimme suunnitella ja toteuttaa unelmiesi kulmat kaikessa rauhassa. 

Usein kysyttyä

Kuinka varaan ajan?

Ajanvaraukseen ja varausehtoihin pääset tästä.

Haluaisin kulmiini pigmentoinnit mutta en ole varma mikä tekniikka minulle olisi paras. Miten menettelen?

Sinun ei ole pakko tietää ensimmäiselle käyntikerralle minkä tekniikan haluaisit. Voit mainita tästä varatessasi aikaa viestillä tai valita nettiajanvarauksesta kohdan 'Uudet kulmat' ja voimme katsoa yhdessä millä tyylillä tulevat kulmasi toteutetaan.  Sekä puuterikulmat että yhdistelmäkulmat soveltuvat lähtökohtaisesti jokaiselle.

Miten maksu onnistuu?

Sekä käteinen (tasaraha) että pankkikortti käyvät. Myös lasku/osamaksu Klarnan kautta on mahdollinen ja lisätietoa tästä saat laittamalla meille viestiä etukäteen.

Miten valmistaudun käsittelyyn?

Älä nypi tai vahaa kulmakarvojasi muutamaan päivään (mielellään viikkoon) ja jätä Omega 3 -lisäravinteet tauolle siihen asti että käsittely on tehty. Tarkemmat ohjeet valmistautumiselle löytyy täältä.

Kuinka monta käsittelyä on aluksi tarpeen?

Pigmentoinnit ovat kaksiosainen prosessi ja tarvitset ensimmäisen käynnin jälkeen 6-10 viikon päästä tehtävän pigmentointien viimeistelyn/vahvistuksen. Toisella käsittelykerralla näemme kuinka pigmentti on ihoosi asettunut ja minne sitä tarvitaan ehkä lisää - jos tarvitaan. Yleensä väri haalenee laitosta n. 40%, mutta kaikille ei kuitenkaan näin käy. Myöskään lopputulos ei ole koskaan täysin tekijästä kiinni, vaan vaihtelee ihmisestä riippuen. Siksi suosittelenkin lähtemään aluksi liikkeelle kevyemmin/vaaleammilla sävyillä koska voimme helposti aina toisella käsittelykerralla tummentaa/lisätä kulmiin intensiivisyyttä tarvittaessa. Voitkin ottaa halutessasi ensimmäisen käyntikertasi ns. tutustumiskäyntinä ja rauhassa fiilistellä kulmiasi ennen toista käyntikertaa.

Kuinka hoidan kulmiani käsittelyn jälkeen?

Kulmien paranemiseen menee aikaa n. 2 viikkoa. Varaudu huuhtelemaan ja rasvaamaan kulmiasi meiltä saamallasi hoitovoiteella viikon ajan. Tarkemmin tietoa paranemisprosessista löydät täältä.

Mitkä tekijät vaikuttavat pigmentoinnin pysyvyyden kestoon?

Kuinka hyvin noudatat kotihoito-ohjeita, ihotyyppi (rasvaisella iholla kestää vähemmän aikaa kuin kuivalla), imetys, hormonaalinen toiminta, lääkitykset, aineenvaihdunta, vanha pigmentointi alla ja yleisesti elämäntavat mm. otatko runsaasti aurinkoa, saunotko paljon, urheiletko paljon.

Mitä pigmentoinnille käy kun se alkaa haalistumaan? Muuttuuko värisävy?

Käytössäni on turvalliset sekä laadukkaat
pigmentit jotka täyttävät kaikki uudet eurooppalaiset lait ja säännökset, jotka astuivat voimaan 4. tammikuuta 2022. Näiden laadukkaiden pigmenttivärien ansiosta värisävy ei lähde muuntumaan vaan haalistuu pikkuhiljaa pois.

Vaikuttaako pigmentointi omien karvojen kasvuun?

Ei ole vaikutusta. Pigmentointi tehdään ihon päällimmäisiin kerroksiin jolloin karvat pääsevät kasvamaan aivan normaalisti.

Onko toimenpide kivulias?

Tekniikkamme on hellävarainen sekä puudutteemme ovat laadukkaita joten toimenpide on lähes kivuton.

Minulla on vanha pigmentointi alla, miten menettelen?

Mikäli Sinulla on ennestään alla vanha pigmentointi ja tahdot muodon korjausta/vuosihuoltoa, laita ennakkoon viestiä/kuvia tämän hetkisestä tilanteestasi jotta voimme arvioida onko pigmentointi vahvistettavissa.

Voinko ottaa pigmentoinnin kesällä?

Ilman muuta, kunhan olet tarkka auringon kanssa ensimmäisen 4 viikon aikana. Aurinkoa tulisi välttää ensimmäisen 2 viikon aikana teosta. Suosittelen pitämään isoja aurinkolaseja/hattua jotta saat suojattua kulmasi suoralta auringonpaisteelta mahdollisuuksien mukaan. Tämän jälkeen voit olla aivan normaalisti ja suosittelemme aina käyttämään kulmissa vähintään +30 aurinkosuojakerrointa pidentääksesi pigmentoinnin kestoa.

Mikäli oppaan lukemisen jälkeen Sinulle heräsi vielä kysymyksiä, laita rohkeasti viestiä.